Функционалности

Съдържание


1. Как да търся?

2. Как да се свържа с продавача?

3. Мога ли да следя търгове?

4. Мога ли да редактирам активни търгове?

5. Мога ли да изтрия активен търг?

6. Подновяване на търгове

7. Автоматично подновяване на търгове

8. Адреси за доставка

9. Критично време

10. Известия/Нотификации 

11. Рейтингова система

12. Докладвания/Оплаквания1. Как да търся?

Използвайте полето за търсене на заглавната страница. За по-добри резултати внимателно подбирайте ключовите думи и фрази, по които да търсите. За предварително филтриране и оптимални крайни резултати използвайте нашите главни категории, подкатегории и филтри. 


2. Как да се свържа с продавача?

Можете да изпратите лично съобщение, като използвате бутона „Изпрати съобщение“ намиращ се под описанието на всеки търг.3. Мога ли да следя търгове?

Да, можете да следите подробно всички търгове в които участвате, както и всички търгови които предлагате! Трябва само да навигирате до Профил -> Меню -> Моите търгове/Играни търгове. А като допълнение на това имате и Нотификации!


4. Мога ли да редактирам търгове?

Можете да редактирате описанието, състоянието, снимките, както и всички филтри на вече активен търг по всяко време. Стартова (начална) цена на търга, стъпката за наддаване, както и цената за директно закупуване могат да бъдат редактирани САМО ако никой не е участвал (наддавал) в него до момента на редактиране. За да редактирате вече активен търг навигирайте до Профил  -> Моите търгове -> Активни натиснете бутона "Настройки" и ще видите опция "Редакция". 


5. Мога ли да изтрия активен търг?

Да, можете да изтриете вече публикуван търг САМО ако никой не е участвал (наддавал) в него. При изтриване на такъв търг Вие НЕ губите от безплатните си месечни търгове. Повече за безплатните месечни точки, лимити на категория и услуги посетете Лимити, промо пакети и услуги

За да изтриете активен търг навигирайте до Профил --> Моите търгове --> Всички или Активни, изберете бутона "Настройки" и ще видите опция за изтриване. Ако в търга има съществуващи наддавания, опцията "Изтрий" няма да е активна.


6. Подновяване на търгове

В случай, че Ваш търг е бил спечелен, но победителя не е попълнил формата за доставка в рамките на 12 часа, то тогава Вие не губите от безплатните си месечни точки и можете само с 1 бутон да подновите търга без да трябва отново да попълвате каквато и да е информация или снимки. В случай, че даден търг приключи и никой не е участвал, то тогава Вие не губите от безплатните си месечни точки и можете да го подновите само с 1 бутон. Навигирайте до Профил -> Меню -> Моите търгове и ще видите:

 

Повече за безплатните месечни точки, лимити на категория и услуги посетете Лимити, промо пакети и услуги.


7. Автоматично подновяване на търгове

Можете да се възползвате от опцията "Автоматично подновяване" на Вашите търгове. Активирането на тази опция Ви спестява цялата ръчна работа по подновяването на изтеклите търгове. Има два начина по които да активирате опцията "Автоматично подновяване":
7.1. Още при първоначалното добавяне на търг в Стъпка 2 . ще видите бутон за активация долу вдясно до параметрите за "Стартова цена" и "Минимална стъпка за наддаване".7.2. Ако сте забравили да активирате тази опция при първоначалното добавяне на търг, няма проблем! Навигирайте до Профил --> Моите търгове и ще видите бутон срещу всеки търг под полето "Автоматично подновяване".ВАЖНО!

Автоматичното подновяване на търгове НЕ взима от безплатните месечни бройки търгове, които имате! Важат същите правила като в 6. Подновяване на търгове.

Автоматичното подновяване ще поднови САМО тези търгове, в които няма наддавания до изтичането им!

Автоматичното подновяване ще поднови търга с оригинално (първоначално) зададеното му време!

Опцията може да бъде активирана/деактивирана за всеки търг поотделно!

При голям брой търгове, опцията може да бъде активирана за всички с натискането на бутона "Автоматично подновяване на всички търгове"!


8. Адреси и форми за доставка

a) За да не попълвате информация за доставка всеки път, когато спечелите нов търг, можете да запишете неограничен брой често използвани адреси (за доставка) в профила си, които ще бъдат на едно падащо меню разстояние, когато дойде време за попълване на формата за доставка при спечелен търг. Навигирайте до Профил и ще видите:


б) При спечелен търг с наддаване ще имате 12 часа да попълните формата за доставка, която продавача ще може да види. Навигирайте до Профил -> Меню -> Играни търгове -> Спечелени и ще видите 


в) При натискане на бутона "КУПИ СЕГА" в търгове, които имат желана цена, ще се появи форма за доставка, която трябва да попълните за да спчелите търга директно. 


9. Критично време във всеки търг!

Последните 15 минути на всеки търг са времето в което най-сериозните търговци могат да покажат какво са готови да дадат от себе си! Когато таймерът за обратно броене на всеки един търг удари 15-тата минута само наддалите преди това ще имат право да продължат до края! Ако сте наддали дори 1 път в търга ще можете да наддавате в него до самият край. Ако обаче не сте наддали до достигането на последните 15 минути, тогава ще можете само да наблюдавате търга, докато е в критично време.


10. Нотификации

Някой е наддал повече от Вас на търг в който участвате? Спечелили сте търг или някой Ви е оценил? Във Ваш търг има активност? Независимо дали сте купувач или продавач, системата за нотифициране   винаги ще Ви държи в течение за всеки тръг с който сте взаимодействали!

Всяка нова нотификация ще накара камбанката да светва, а всяка нотификация която все още не сте видели ще изглежда така  

докато не я натиснете или изтриете. За преглед и взаимодействия с всички текущи и минали нотификации навигирайте до Профил -> Меню -> Нотификации11. Рейтингова система на потребителите

Нашата рейтингова система позволява на купувачите да оценяват продавачите, след като са взаимодействали помежду си. Взаимодействие е, когато се осъществи успешен търг между продавач и купувач. Ние считаме индивидуалната оценка за валидна, само когато установим, че е имало такъв тип взаимодействие между двете страни, а именно успешно наддаване и спечелване на даден търг.

Два дни след спечелване на търг купувача ще получи съобщение на eл.поща с която се е регистрирал:При натискане на бутона ще бъде препратен към:Където ще може да оцени продавача и продукта по 4 критерии:

а) Коректност

б) Бързина на доставка

в) Обслужване / Комуникация

г) Оценка продукт


Купувача може да оцени спечелен продукт само 1 път!  Общата оценка на даден потребител видима в профила му, както и под търговете му се формира като средна стойност от всички оценки.


12. Докладвай некоректности!

Имате притеснения относно даден търг или потребител? Винаги можете да докладвате за некоректности, като използвате бутона "Докладвай търг" намиращ се най-отдолу в страницата на търга.
Обратно към "Помощ"

Обратно към сайта